Премиерата на дебютния сингъл е на 8 юли

Победителката от четвърти сезон на X Factor Християна Лоизу представи дебютния си сингъл Phoenix. Песента е по музика на екип от чуждестранни композитори – Andy Love, Sarah West, както и Joacim Persson и Sebastian Arman – съавтори и на успешно представилата се на Евровизия 2016 песен на Поли Генова. Саунд дизайнът на Phoenix е на шведския хитмейкър и музикален продуцент Ollipop, който стои зад „Стъпка напред” на Михаела Маринова и „Избран” на Невена Пейкова.

„С продуцентите решихме да запиша Phoenix на английски, защото така песента ще има по-голям шанс и извън България”, разказва Християна. Родена в Кипър, тя учи поп и оперна вокална техника в Ларнака, но избира България за втори дом и НМА „Проф. Панчо Владигеров”, за да се усъвършенства в класическото пеене. Следва специализация в Лийдс, Великобритания, където Християна усвоява изкуството на мюзикъла, а броени месеци след завръщането си на българска земя се явява на кастинг за четвъртия сезон на X Factor. Покорява българската публика от самото начало на формата с безкомпромисните си вокални изпълнения, които й осигуряват победата и договор с „Вирджиния Рекърдс”.  

Видеото на Phoenix е на режисьора Васил Стефанов, който пресъздава с много въображение и деликатност идеята на песента – красиви образи, пейзажи погледнати с око на птица и загатване на невидимата нишка между човека и силата му да надмогва трудностите.

„Работата с целия екип по записите на Phoenix и снимките на видеото беше приключение, за което всеки артист може да мечтае. Този проект и всичко, което ми се случва заради X Factor, е сбъдната мечта за мен”, казва изпълнителката.

Визиите на Християна в клипа на Phoenix са дело на гримьора и коафьор Слав и стилиста Силвия Маркова.