Тегленето на рекордния джакпот e тази вечер от 19.45 ч. по NOVA

Огромната печалба в играта „Големият джакпот” подтикна хиляди българи да изпробват късмета си в лото пунктовете. Увеличава се и броят на познавачите, които са съвсем близо до милионите, като само миналата седмица седем късметлии уцелиха петици и бяха на крачка от джакпота.

Колосалната сума в играта се трупа от 17 декември миналата година, като стартира от 3 000 000 лева. След 33 тегления на „Големият джакпот” кандидат-милионерите вече се борят за невероятните 9 600 000 лева. Късметлията, който познае шестте изтеглени числа и страната на монетата, ще грабне първия по големина джакпот в България.

За да се включите в тегленето на щедрата игра, трябва да маркирате вашите 6 любими числа от 47 и страна на монета „Ези” и/или „Тура”. Ако отбележите „Случаен избор”, системата автоматично ще избере числа и страна на монета вместо Вас. Дали милионерите у нас ще се увеличат с още един?  

Мечтата за милионите прати млади и стари на опашка за фиш, в който да попълнят желаните числа. Тази дама осребри печалбата си от три лева в нови билети - за големия джакпот. А желаещи за милионите има още от рано сутринта. 

Сред все още чакащите да минат на опашката е Румен Иванов. Той вече е печелил половин милион лева. 

"Да ви кажа се надявам късметът ми не се е изчерпал, надявам се - все пак не е малка сума", обяснява Румен. 

Категоричен е, че спечеления половин милион коренно променил живота му. 

"Много се промени - като почнем от собственото жилище, сигурност за семейството ми, всичко се промени", хвали се късметлията. 

Да бъде на мястото на Румен е почти всеки българин. 

А какви са рекордите от лотарии досега? 

Най-големият джакпот в тото 2 пада през 2012. Двама души си делят по почти пет милиона. Година по-рано  късметлия от Кубрат печели рекордните 7 071 231 лв. През 2010 г. шест милиона и половина бяха спечелени, но никой не ги потърси. 

Гледайте тегленето на „Големият джакпот” тази вечер от 19.45 ч. по NOVA.