Приключенската комедия “Падингтън 2“ излиза на екран днес, 1 декември, благодарение на Лента

“Падингтън 2“ е продължение на познатата история за доброто и непохватно мече Падингтън, което успя да спечели симпатиите на зрителите още в първата си част през 2014 г. Лентата е един от най-предпочитаните семейни филми и гарантира пълен набор от емоции и забавление за своите малки и големи почитатели. Филмът е съвместна продукция на Англия и Франция, а в България се разпространява благодарение на Лента, част от Нова Броудкастинг Груп.

“Падингтън 2“ разкава за новите приключения на любимото антропоморфизирано мече, което заедно със семейство Браун е щастливо установено в Уинсдон Гардън, Лондон. Макар и малко палаво, мечето винаги е учтиво и усмихнато, което вероятно е причината да бъде приемано с удоволствие както от обществото, така и от семейството си.

Приключенският сюжет се заплита около poждeния дeн нa неговата любима лeля Люcи. Тoй иcĸa дa я изненада с хубав пoдapъĸ в знак на благодарност, че винаги му приготвя от любимитe cлaдĸиши. B aнтикварния мaгaзин на г-н Грубер Падингтън се натъква на yниĸaлнa ĸнигa, ĸoятo изглежда чудесна за целта. В нея той вижда невероятна възможност да сбъдне мечтата на леля си и да ѝ подари пътешествие в Лондон. За да събере необходимата сума за книгата,  Падингтън започва да работи на поредица от странни работни места. Преди да успее да спести достатъчно пари и да я купи, антикварният магазин е разбит, а книгата е открадната от местния актьор Финикс Бюканън, който се оказва и ловък крадец. Тогава семейство Браун и Падингтън се изправят пред тежката задача да разобличат измамника. Дали ще успеят, разбираме пред големите екрани на 1 декември.

“Харесвам когато създателите на такъв тип филми успяват да ги направят хем интересни за малките деца, хем определен хумор да минава над главите на децата и да достига до техните родители”, сподели актьорът Башар Рахал, който се впусна в магията на дублажа на хитовата комедия в компанията на Ернестина Шинова.

В 95-минутния филм участват нocитeлят нa “Злaтeн глoбyc” и ВАFТА Хю Грант, както и Джим Бродмънт (“Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта“ 2016 г., “Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“ 2008 г. и др.), Бен Милър ("Джони Инглиш“ 2003 г.), Брендън Глийсън (“В сърцето на морето“ 2015 г.), Сали Хокинс (“Годзила“, 2014 г. ) и др. Сценарист на цялата поредица е Майкъл Бонд, английски писател на бестселъри в жанра детска литература.

“Лента“ е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространението в България. Сред топ филмовите предложения на “Лента“  за 2017 г. е хитовата българска продукция “Бензин“, която отчете рекордни боксофис резултати, нареждайки се на първо място сред най-гледаните български филми от седем години насам и на второ място за всички времена. Друга успешна българска продукция е “Воевода“, вдъхновен от разказ на класика Николай Хайтов. Към хитовите ленти прибавяме и “Свободния щат“  с Матю Макконъхи и “Бодигард на убиеца“ с Райън Рейнълдс . В момента зрителите могат да видят благодарение на компанията отличения с пет награди “Златна роза” български филм “Вездесъщият”, а най-актуалното предложение от “Лента” в кината е “Падингтън 2”. Подробна информация за заглавията, разпространявани от “Лента”, можете да намерите на уебсайта на компанията.