Цветелина Стоянова е паднала от шестия етаж на блок в София, животът й е в опасност

Едно от „златните ни момичета” – Цветелина Стоянова, е с опасност за живота след падане от шестия етаж на жилищна кооперация в столичния квартал „Надежда”.

21-годишната гимнастичка бе приета в „Пирогов” в изключително тежко състояние, но в съзнание.

Говорителят на спешния институт Мария Пойрязова каза за Нова, че в лечебното заведение е прието момиче с височинна травма и сериозни наранявания на гръдния кош, корема и прешлените. Оттам обаче отказаха да потвърдят дали пациентката е именитата ни състезателка.

От МВР потвърдиха пред Нова самоличността й. Според тях Стоянова е направила опит за самоубийсво.

Сигналът за инцидента е подаден в 13:58 ч. При първоначалния оглед е установено, че няма следи от насилие.

Няколко часа след инцидента от "Пирогов" съобщиха, че спешната операция на пациентката е приключила. 

"Един от добрите екипи я оперира по спешност заради разкъсване на далака, което причинява голям кръвоизлив. Той е овладян и момичето е в Централна реанимация. Състоянието му е много тежко", уточниха от спешния институт.

Съседите на Цвети все още са в шок. Пред камерата на Нова те разказаха, че извиканата след падането на гимнастичката линейка е закъсняла, а екип на полицията е пристигнал на мястото преди спешните медици.

Съседите не вярват спортистката да е посегнала на живота си. Смятат, че й е прилошало и затова е паднала от балкона на апартамента, в който живее с баба си. От мигновена смърт вероятно я е спасило дърво, върху което е паднала.

Приятелят на шампионката - 21-годишният вратар на "Левски" Александър Любенов, е в болницата, заедно със семейството на Цвети. Заради инцидента футболистът на "сините" не отиде на стадион "Георги Аспарухов" за първата тренировка на "Левски" от лятната подготовка.

Петър Петров, чийто син пръв се притекъл на помощ на Цвети, каза пред Дарик радио, че момичето било силно травмирано от изключването й от състава на ансамбъла за предстоящото Европейско първенство по художествена гимнастика.

"Илиана Раева я попитайте защо е отстранена Цвети от отбора и колко хора като делегация заминаха, които въобще нямат представа от художествена гимнастика. Там е разковничето. Снощи беше травмирана, защото е разбрала, че е отстранена от отбора. Това я е довело дотук. В това семейство е трагедия - и майка й загина, сега стана и това с Цвети. Смятам, че федерацията по художествена гимнастика е виновна за състоянието на Цвети. Не можеше ли да отиде тя там, не е ли заслужила да е на състезанието? Толкова допринесе за България. Ето резултатът - в "Пирогов", бере душа", кометира Петров.

Във вторник сутрин изненадващо стана ясно, че Цветелина Стоянова няма да замине с отбора ни за Холон, Израел, където ще се проведе престижният турнир. Причината - здравословни проблеми, които не позволявали на спортистката ни да се състезава. 

Тя ще бъде заместена от резервата Любомира Казанова.

"Цвети има здравословни проблеми, които много се задълбочиха след състезанието в Испания", каза треньорът на националния ни отбор Ина Ананиева при занимаването на ансамбъла за Израел. Тя уточни, че не говори за травма на глезена.

Цветелина Стоянова изкълчи глезен броени дни преди домакинството на България на турнира за Световната купа в края на май. Въпреки травмата, тогава тя участва в надпреварата, а възпитаничките на Ананиева се представиха фантастично пред родна публика. Те завоюваха два златни медала на отделните уреди - на пет ленти и на два чифта бухалки и три обръча.

Цветелина Стоянова е родена на 13 септември 1994 г. в София. Тя е световна шампионка в многобоя от Измир 2014, световна вицешампионка на три топки и две ленти пак от първенството в турския град, сребърна медалистка на планетата в многобоя от Щутгарт 2015 и бронзова - на три чифта бухалки и две въжета.

Репортери: Десислава Георгиева/Марина Малашева

Преди две седмици "златните ни момичета" и техният треньор Ина Ананиева дадоха специално интервю за "Здравей, България". Припомнете си го от видеото по-долу: