Организаторите на Европейското объркаха музиката на нашите момичета, те излязоха от килима

Ансамбълът ни по художествена гимнастика, който се състезава със сълзи в очите на Европейското първенство в Израел, се класира за финалите на отделните уреди в неделя. Грациите ни завършиха на 5-о място в многобоя.
 
Независимо от тежката ситуация, трагедията с Цвети Стоянова и няколко грешки на организаторите, ансамбълът ни доказа, че е съставен от истински герои. Тимът ни излезе, състезава се, направи най-доброто, на което е способен в този момент, и завърши на петата позиция, без да допусне грешка. Българките събраха общ сбор от двете изигравания от 35.850 точки. 
 
Грациите излязоха първо за изпълнението с обръчи и бухалки. Музиката им беше сменена в последния момент, но организаторите се объркаха и пуснаха друга музика. Тогава момичетата спряха съчетанието и излязоха от килима, както позволява правилникът. Грешка имаше и в изписването на имената. Организаторите бяха изписали Цветелина Стоянова, вместо Цветелина Найденова.

Окуражени от публиката и треньорския щаб, грациите се появиха отново. Независимо от всичко случващо се около тях, нашите момичета се справиха и изпълниха съчетанието си изключително професионално, в това число и резервата Любомира Казанова.

За обръчи и бухалки те получиха 18.000 точки, което им отрежда четвърто място във временното подреждане.

Малко по-късно беше и второто им представяне с ленти. Момичетата получиха 17,850 точки и така се наредиха пети. 

Повече за представянето на момичетата разказва Миролюба Бенатова. Гледайте във видеото.

 

 

 

 

През целия ден Миролюба Бенатова беше с ансамбъла ни по художествена гимнастика, за да ни разкаже за най-тежката им битка. Златните момичета излязоха на състезателния килим на Европейското първенство в Израел, за да изпълнят две съчетания. Този път без Цветелина Стоянова. Какво казаха пред Нова треньорът, психологът на отбора и председателят на Федерацията – гледайте видеото. 

Още от "Миролюба Бенатова представя" гледайте ТУК.