33-годишна жена от Смолян - медицински феномен у нас

33-годишна жена от Смолян - медицински феномен у нас. Тя страда от рядко заболяване, което е срещано сред само 800 души в целия свят. Младата майка се нуждае от спешно лечение в чужбина, но само за изследванията са необходими 10 000 лева.

Джулия е едва на 11 години, но живее със страшната мисъл, че може да загуби майка си. Преди четири месеца Гергана усетила болки в гърдите. Тогава започнало и ходенето по мъките. Лекарите не могли да поставят диагноза.

„От съвсем лек натиск при почистване на лице ми се счупи хрущялната кост на носа, след което претърпях операция“, разказа Гергана.

Едва тогава медиците откриват, че младата майка страда от рецидивиращ полихондрид. От рядкото заболяване в света страдат едва около 800 души.

„Това заболяване засяга хрущялите в целия организъм - клапите на сърцето, ларинкса. Няма конкретен лек за него, а поддържаща терапия”, обясни жената.

От месеци тя живее с непоносими болки. Не помагат и болкоуспокояващите. Крие и сълзите от дъщеря си. Надежда вече е била в клиника в Германия. Нуждае се от 10 000 лева за нови изследвания и лечение.

Гергана не губи надежда, макар всеки час без лечение да е пагубен за развитието на болестта. Вярва, че с помощта на добри хора ще прегръща още дълго детето си.

Ако желаете да помогнете, ето и данните на банковата сметка и телефон на Гергана Павлова:

IBAN BG66CECB979010B2148000

BIC : CECBBGSF

Гергана Павлова

Телефон: 0894 321021

Репортер: Анелия Веселинова