Стивън Краб обявил това в имейл до депутати, които го подкрепят

Британският министър на труда и социалната политика Стивън Краб ще се кандидатира за поста лидер на Консервативната партия след оставката на премиера Дейвид Камерън, съобщава „Индипендънт“.

По темата

Кандидатурата на 43-годишният министър стана ясна след изпратен имейл до торите, подписан от трима негови поддръжници – депутатите Саймън Хоари, Мариа Каулфилд и Крейг Уилямс.

Въпреки съобщенията за изпратеното писмо, има спекулации, че Краб все още не е уведомил официално партията за намерението си.

Ние искаме стабилност. Ние искаме посока. Това, което искам да видя през следващите няколко дни е появата на кандидат, който разбира огромните мащаби на тази ситуация, в която се намираме, и има ясен план за изпълнение на очакванията на 17-те милиона души, които гласуваха за това Великобритания да излезе от Европа“, заяви Краб в понеделник.

В момента бившият кмет на Лондон Борис Джонсън и вътрешният министър Тереза Мей се смятат за кандидатите с най-много шансове да наследят поста на Камерън. Министърът на здравеопазването Джеръми Хънт също заяви, че обмисля да издигне своята кандидатура.

По-рано днес консерваторите съобщиха, че изборът на наследник на Камерън се отлага за 9 септември, като номинациите трябва да бъдат обявени най-късно до четвъртък.