Сред тях има и чужденци

Властите в Турция задържаха 13 души за кървавия терористичен атентат на летище "Ататюрк" в

По темата

Истанбул, предаде Си Ен Ен Тюрк. Сред арестуваните има и трима чужденци. По данни на Reuters, които се позовават на източник от турските власти, задържаните са 14. 

Полицията е задържала заподозрените при акции на 16 различни места в Истанбул, предадоха Reuters и Ruptly. 

Междувременно властите в Истанбул съобщиха, че един от нападателите вероятно е чужд гражданин. 

По непотвърдена информация на турската телевизия Haberturk единият атентатор е от чеченски произход. Медията посочва, че заподозреният е пристигнал в Истанбул преди 32 дни и е наел апартамент за една година. Той е представил руски паспорт. 

Вестник Hurriyet daily твърди, че името на заподозрения е Осман Вадинов и той е пристигнал в Турция миналата година от сирийския град Рака, който понастоящем е под контрола на ИДИЛ. 

Таксиметров шофьор на име Махмут Багис, за който се смята, че е превозил тримата заподозрени до летището, е заявил пред вестника, че те са говорили на неразбираем за него език. 

Жертвите от нападението продължават да растат и вече са 42. Една от ранените жени почина в болница тази нощ. Броят на пострадалите е близо 240. 

Разследването продължава, като турските власти проучват записите от охранителните камери, свидетелствата на очевидци и любителските кадри от мястото на трагедията. Засега все още никой не е поел отговорност за кървавия атентат.

Според шефа на ЦРУ нападението носи белезите на групировката ИДИЛ. Джон Бренан обаче подчертава, че в повечето случаи ИДИЛ никога не е поемала отговорност за атаките, които е извършвала в Турция.

Според официални източници тримата атентатори, които се взривиха на летището в Истанбул, са били от Русия, Узбекистан и Киргизстан.

Как се възстановява Истанбул след нападението? Гледайте във видеото.