Според разказите на очевидци то не е спазило правилата за безопасност

Дете е в кома след инцидент в увеселителен парк в Благоевград. 6-годишното момиче падна от въжен атракцион и удари сериозно главата си.

Според разказите на очевидци детето не е спазило правилата за безопасност – откачило е два карабинера и на практика е останало необезопасено. В случая обаче не е имало и нито един възрастен, който да го наблюдава и да му направи забележка – нито служител на парка, нито майката на момичето.

Детето посещавало въжения парк почти всеки ден, разказват служителите на атракциона. Имало опит и знаело много добре правилата. Затова всички били спокойни. Момиченцето останало без надзор от възрастните и поело сигурността си в свои ръце.

Служителите на парка са оказали първа помощ на момичето и са извикали линейка. То е в „Пирогов” с родителите си. А в Благоевград всички питат има ли виновен за инцидента и достатъчно обезопасен ли е въженият парк.

Служителите обясниха още, че инструктаж за безопасност се прави на всяко едно дете, независимо колко опитно е то. И в този случай било така. От полицията отказаха коментар по случая, защото определиха случилото се като инцидент.

Репортери: Надя Ганчева, Надя Ганчева, Борис Николов

Видео: БГНЕС