Броят на жертвите продължава да расте

Двама от терористите, които атакуваха Летище Ататюрк са имали руски паспорти. Документи с имената на Раким Булгаров и Вадим Османов са били открити в квартирите, където са били преди атентата. 

По темата

Броят на жертвите продължава да расте. Те са вече 44, над 200 са ранените, а десетки се борят за живота си. Разследването продължава, тримата атентатори са известни, но няма потвърждение от ИДИЛ, че те стоят зад атентата. Много други въпроси, също още чакат своите отговори. Един от тях е как точно се е случил атентатът.

Появи се информация, че турските служби от 20 дни са знаели за атаката на Летище Ататюрк. Властта не коментира, а прави всичко възможно атентатът да бъде забравен. Предпазните ленти на летището вече са свалени, стъклата - поправени, а по-тежките разрушения - скрити.

Равносметката е позната - жертвите на терора са съвсем обикновени хора, някои дошли да посрещнат близките си, а други - бизнесмени, работници на летището, охрана. Въпросът "защо" отново няма получи своя отговор.

В същото време терорът изгони туристите и Истанбул е празен. Все пак туроператорите се надяват, че след стоплянето на отношенията между Русия и Турция и туристите ще се върнат. Руските посетители са намалели с 90% само за година.