Моторист се качва от едната страна на шофьорската кабина

Смел мъж на мотор е опитал да спре камиона-убиец, секунди преди той да ускори и да се вреже в тълпата от хора на крайбрежния булевард в Ница.

По темата

Самоотвержените действия на мъжа, когото мнозина вече определиха като герой, са запечатани на любителски кадри от мястото на трагедията.

Мотористът кара с все по-висока скорост, опитвайки се да спре камиона, убил 84-има души. В един момент той просто захвърля мотора и продължава да тича след тежкотоварното превозно средство. Успява да се захване от едната страна на шофьорската кабина, явно опитвайки се да влезе вътре и да спре действията на човека зад волана.

Все още неизвестният герой не бяга, дори когато полицаите започват да стрелят по камиона.

Не е ясно дали към онзи момент камионът вече е бил прегазил някоя от жертвите.

Мотоциклетист се опитал да спре камиона, който се вряза в тълпата в Ница в снощния атентат, като се опитал да отвори вратата му преди да падне, разказа и германският журналист Рихард Гутяр, цитиран от Франс прес.
"Бях на балкона на хотел с изглед към крайбрежния Булевард на англичаните и гледах празнуващите 14 юли и внезапно някакъв камион се насочи към тълпата", разказва той. "Движеше се много бавно, което беше странно. Последва го мотоциклетист, който се движеше зад него и даже се опита да отвори шофьорската врата. Обаче падна и мина под гумите на камиона. Видях и двама полицаи да стрелят по камиона. И тогава шофьорът даде газ, камионът се засили и се вряза в тълпата на зигзаг. После имаше 15-20 секунди стрелба от няколко оръжия. Всичко продължи не повече от 60 секунди от начало да край", заяви журналистът.

Редактор: Маргарита Стоянчева