Те направиха това от патриотични съображения, коментира лидерът на НФСБ

„Искам да поздравя достойните мъже, които се опитаха да отстранят сегашната власт в Турция. Те не успяха, но съм сигурен, че го направиха от чисто патриотични съображения и от желание да върнат Турция на пътя на светската държава”, заяви в студиото на „Здравей, България” председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Според него част от българите, живеещи в Турция, ще решат да се върнат обратно в България, тъй като "те са по-скоро привърженици на светското и проевропейското развитие на Турция".

"Смятам, че голяма част от тях ще се насочат към България. Лошото е, че между тях ще бъдат внедрени агенти на турското разузнаване и там много трябва да се внимава", заяви Сименов и добави: "Може би много сериозно трябва да се обмисли въпросът с двойното гражданство". 

„В един период от време Турция ще се занимава със своите вътрешни проблеми. Страшно става, когато Ердоган остане без каквато и да е опозиция, а натам вървят нещата. Без всякаква опозиция човек става безконтролен. Страхувам се, че скоро ще граничим с "Ислямска държава" – държава с идеология исляма”, коментира още Валери Симеонов. 

По темата