Четирима жандармеристи са съвсем леко ранени

Десет души бяха арестувани тази нощ в северното предградие на Париж Бомон-сюр-Оаз, където продължиха бурните протести след смъртта във вторник на младеж при задържането му, съобщава БТА , позовавайки се на Франс прес и ДПА.

По темата

Проявите на насилие и сблъсъците в предградието, където е живеел 24-годишният Адама Траоре, продължиха четвърта нощ. През деня в Бомон-сюр-Оаз около 1500 души участваха в мирно шествие в памет на Адама.

Според неговите близки вина за смъртта му носи полицията, но аутопсията показа, че тя не е отговорна, отбелязва АФП. В четвъртък съдебните власти обявиха, че той е страдал от много тежка инфекция, засегнала редица органи и че това е причината за смъртта му.

Снощи силите на реда бяха обстрелвани със самоделни минохвъргачки и сачми, съобщи АФП. През нощта 150-те полицаи и жандармеристи в района получиха полицейски подкрепления.  Четирима жандармеристи са съвсем леко ранени, съобщи префектурата. Опожарено е предприятие за палети, както и контейнери за боклук и десет автомобила.