Нико Розберг измъкна полпозишън под носа на Хамилтън

Любителите на високите скорости имат възможност да проследят старта във Формула 1 за Гран При на Унгария в неделя от 15.00 ч. на живо по DIEMA SPORT2 и в онлайн платформата GONG PLAY.

Изумителна драма реши първото място на старта. В последните секунди на квалификацията Люис Хамилтън имаше по-добро време и започна нова бърза обиколка, но Фернандо Алонсо се завъртя и на „Хунгароринг” бяха показани жълти знамена.

Хамилтън върна газта, но жълтите флагове бяха бързо премахнати, което позволи на втория до момента Нико Розберг да направи най-бърза обиколка – 1:19.965 и така да спечели полпозишън за старта на Голямата награда на Унгария във Формула 1. Хамилтън остана с време – 1:20.108.

Розберг ще стартира от първа позиция за 26-и път в кариерата си във Формула 1. След пилотите на Мерцедес ще стартират тези на Ред Бул. Трето време даде Даниел Рикардо – 1:20.280, а четвърти на стартовата решетка ще е Макс Ферстапен – 1:20.557.

Гран При на Унгария можете да проследите в неделя от 15.00 ч. директно в ефира на DIEMA SPORT2, в Gong.bg и в платформата GONG PLAY.