Таксите за чадър и шезлонг са доста по-ниски от тези в лъскавите курорти, пише в-к „Телеграф”

Нудистките плажове у нас се оказват по-евтини от традиционните, пише вестник „Телеграф” в неделното си издание.

Таксите за чадър и шезлонг са доста по-ниски от тези в лъскавите курорти и съпоставими с тези по градските плажове.

По 5 лева за чадър и шезлонг плащат посетителите на първия официален нудистки плаж „Панорама” край Варна.

Няма разлика дали си гол или с бански, цената при нас е такава от миналата година и това лято също не е променяна”, коментира Галин Герчев, председател на Българското натуристко дружество.

Плажът на спирка „Панорама” е известен и с единствения у нас нудистки бар в курортния комплекс „Златни пясъци”. Табели показват, че това е плаж за хора без бански, а барът за нудисти е в територията на облечените плажуващи. Там обаче цените са други.

На плажа на бившата резиденция на ЦК на БКП и настоящ комплекс „Слънчев ден” се плаща по 7 лева за чадър и толкова за шезлонг.

На „Свети Свети Константин и Елена” цените са съответно по 20 лева за чадър и 10 лева за шезлонг, като рекорд държи плажът на комплекс „Свети Илия” с цени от 25 и 15 лева.

От няколко години на най-известният нудистки плаж по Северното Черноморие – този между Албена и Кранево, има осем спасителни поста. Плажната ивица се стопанисва от наемател, който прибира от желаещите нудисти по 7 лева за чадър, по лев за шезлонг и по 2 лева за шалте.

За разлика от целия останал плаж в Албена, където гостите на курорта с пакет ол инклузив ползват безплатни чадъри и шезлонги, услугите на този плаж се заплащат.