Не пропускайте сблъсъка между балканските грандове днес от 21.00 ч. по DIEMA SPORT и в GONG PLAY

Българският шампион „Лудогорец” посреща днес „Цървена звезда” в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Срещата е от 21.00 ч. в Разград и ще бъде излъчена по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата GONG PLAY

Залогът на двубоя е изключително висок под формата на най-малко 7 милиона евро, защото победителят ще си осигури най-малко два мача в Лига Европа и има възможност да влезе в групите на Шампионската лига.

В предишния кръг „орлите” отстраниха „Младост” от Черна гора без никакви проблеми, но днес на пътя им застава далеч по-класен съперник. В „Лудогорец” не крият голямото си желание отново да влязат в групите на турнира, като при първия им подобен успех трябваше да се справят с друг сръбски съперник – Партизан. Битката отново няма да е никак лека, още повече, че залогът при продължаване е очакваната европейска есен за клуба, пише сайтът Gong.bg.

Любопитното е, че за българския шампион се отваря добра възможност само в рамките на пет години да отстранят трети носител на Купата на европейските шампиони. Преди това съставът от Разград преодоля ПСВ Айндховен, а след това и Стяуа. Старши треньорът Георги Дерменджиев обаче не подценява „Цървена звезда” показа респект към съперника. „Всичко се решава на терена, кой колко пари има и дава са странични неща. „Цървена звезда” водеха с 27 точки в първенството, следих тяхното развитие, от мач на мач показаха добри игри. Сериозен отбор са. При такива мачове винаги има напрежение, ние сме опитен отбор”, заяви наставникът в навечерието на мача.

При пристигането на „Цървена звезда” в България треньорът Миодраг Божович коментира предстоящата среща: „Това ще бъде тежък мач, срещу определено тежък противник. Има и друг мач и затова сме тук да постигнем добър резултат. Тежка среща ни предстои, надяваме се на добър резултат, имаме амбиции за Шампионската лига и едно от първите препятствия е „Лудогорец”, определено тежко препятствие”.  

Не пропускайте развръзката от балканската битка между „Лудогорец” и „Цървена звезда” от 21.00 ч. по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата GONG PLAY.