"Случващото се със семейството ни е състояние на терор", заяви Евгения Банева

Не сме инсценирали пожара в къщата си”, заяви в „Здравей, България” Евгения Банева след последния палеж на дома им в столичния квартал „Бояна”. 

По темата

„Човекът, който ни изнудва, казва, че се ползва с възможно най-голямата протекция на държавно ниво. Споменава името на Делян Пеевски. Не мога да знам дали това е така, но мълчанието на прокуратурата при толкова много свидетелски показания показва, че става въпрос за голям политически чадър”, заяви Банева.

„Покушенията срещу семейството ми и наши служители датират от повече от две години и половина. Има различни палежи, слагани са бомби в офиси. Това са случаи, за които сме писали жалби. Случаите са абсолютно идентични, от един и същи подбудител. Извършителите са от неговия кръг. Отново ще се въздържа да посоча конкретно име, тъй като когато съм казвала, заведоха срещу мен дело за обида и блокираха имущество за стотици хиляди левове. Оставям на прокуратурата да си свърши работата”, коментира Банева.

Тя поясни, че не само в този случай, но и при предишни, е получавала много обаждания с искания за различни суми пари. Имало е многократни опити за посегателство, нахлувал е в офисите ми. Имало е и побой над охраната на семейство Баневи.

„Става въпрос за едно абсолютно беззаконие, което смятам, че всички граждани усещат ежедневно. При нас е състояние на терор”, заяви Евгения Банева.

Тя попълни, че се е опитала да се срещне с главния прокурор, но той е отказал.