Тийнейджърът е изпратен в психиатрично заведение

Германските власти задържаха 15-годишно момче, заподозряно, че планира въоръжено нападение и че е било в контакт с младежа, който миналата седмица уби девет души в Мюнхен, съобщават БТА и Асошиейтед прес, позовавайки се на полицията.

По темата

Момчето било арестувано в понеделник през нощта и било изпратено в психиатрично заведение, посочиха прокуратурата и полицията в град Лудвигсбург, близо до Щутгарт в Югозападна Германия.

Неназован източник съобщил в полицията, че в интернет попаднал на чат между заподозрения и мюнхенския стрелец. След това той човекът разгледал профил в социална медия, в който момчето публикувало снимки и рисунки, говорещи за възможно нападение.Няма подозрения, че 15-годишният е знаел за плановете за нападението в Мюнхен, каза полицейски говорител.

При претърсване в дома на родителите на момчето полицията открила патрони за малокалибрено оръжие, няколко ножа и ками, планове за бягство от училището му, химически вещества и указания за направа на взривни устройства.

При разпита момчето казало, че е обмисляло да извърши нападение заради лични и училищни проблеми, но после се отказало от тази идея, посочиха полицията и прокурорите в изявление.

Прокурорите изключиха тийнейджърът да е имал терористични мотиви и уточниха, че той се разследва за незаконно притежание на оръжие и експлозиви.