Двама ученици бяха бити и наръгани от група футболни запалянковци

По темата

Тримата младежи, задържани за побоя над момче в София, искат да излязат на свобода. Днес те се изправят пред Апелативния съд, след като миналата седмицата градските магистрати ги оставиха за постоянно в ареста.

Припомняме, че двама ученици бяха бити и наръгани в началото на миналата седмица от група футболни запалянковци. Жертвите са на по 17 години, но задържан има само за нападението на един от тях - Атанас.

Тримата младежи, които вече десет дни са в ареста, са с обвинение в опит за убийство по хулигански подбуди. Единият от тях е само на 14 години, а на съдебното заседание миналата седмица стана ясно, че той е удрял с най-голяма ярост една от жертвите, дори след като е била повалена на земята. 

Група от около десетина младежи с къси прически и слънчеви очила дойдоха в съдебната палата, за да подкрепят своите трима приятели, задържани за нападението над Атанас. То стана на 18 юли на спирка на градския транспорт. На заседанието са и близките на задържаните трима младежи, които са с обвинение за опит за убийство по хулигански подбуди. 

Теодор Якимов, Явор Първанов и Алекс Соколов поискаха мярката им да бъде променена. 

Първанов заяви пред съда, че не се чувства добре. Защитата му поиска домашен арест, защото има семейство и и няма да се укрие или извърши ново престъпление.

"Искам да ме пуснете, за да помагам на майка ми", каза 14-годишният Соколов. Според адвоката си физически той изглежда на 10 години и психически не е зрял.

Съдът се оттегли на съвещание.