Причината - съдът пусна под домашен арест турския гражданин, прегазили семейство

Рокери са на протест пред Съдебната палата. Причината - съдът пусна под домашен арест 60-годишния турски гражданин, прегазил двама мотористи в неделя край Драгоман.

По темата

Вместо да застанат отпред и да скандират, мотористите избраха друг начин да изразят недоволството си. Те паркираха моторите си отпред и влязоха в съдебната зала, където се гледа мярката. 

Инцидентът стана малко след 5.00 часа в неделя на моста край Драгоман. Мъж и жена пътували с мотор със софийска регистрация към „Калотина”, когато срещу тях се изскача автомобил с германски номера, управляван от турски гражданин.

Гастарбайтерите връхлитат в насрещното, блъскат мотора толкова силно, че на място загиват мъжът и жената. Заради удара колата изхвърча от пътя и спира в двора на намираща се наблизо къща. Според полицията виновни за трагедията са турските граждани, които въпреки ограничението от 60 км/ч, са карали минимум със 120 км/ч. Доказва го и липсата  на спирачен път. 

А какви са исканията на мотористите?

"Нашите искания са справедливост. Отнемат животи и всичко свършва така - няма наказани и продължават. Не може така да продължават нещата. И ние сме хора, и ние сме на пътя, всички сме заедно", заяви за NOVA Светлин, един от протестиращите рокери.

Тази неделя рокерите ще пият кафе на лобното място на загиналото семейство.