„Бихме искали те да се явят не само като представители на своите политически сили", уточняват те

Инициативен комитет от сдружения и организации на бивши военни издигат кандидатурите на Красимир Каракачанов за президент и Явор Нотев за вицепрезидент.

Каракачанов е лидер на ВМРО, а Нотев е депутат от „Атака.”

„Бихме искали те да се явят не само като представители на своите политически сили, но и като обединители на всички милеещи за България, затова настояваме да бъдат издигнати като независими кандидати, с инициативен комитет, в който и ние и мнозина други български интелектуалци заявяват готовност да участват”, допълват от комитета.

Явор Нотев. Снимка: БГНЕС

Зад кандидатурата застават: доц. Йордан Величков от ЮЗУ; Никола Алтънков – професор от Калифорнийски университет САЩ; Петър Харалампиев – Сдружение „БГ патриот“; Николай Захариев – Съюз на патриотичните сили „Защита“; ген. Петър Илиев – председател на Национално сдружение „За честта на пагона“; акад. Иван Юхновски – БАН; проф. Марин Деведжиев; полк. Ангел Тюфекчиев – председател на Националния съвет на Военния съюз и на Независимия национален съюз на офицерите в България; проф. Трендафил Митев – УНСС и Тодор Кондаков – Българско геополитическо дружество.