Тя прие номинацията на Демократическата партия

Историческа нощ в Съединените щати. Хилари Клинтън прие номинацията на демократите и стана първата жена кандидат за президент.

По темата

Тя обеща, че ще бъде здравата ръка в това, което определи като “момент на равносметка” за Америка.

"Ще бъда президент за демократи, републиканци, независими. За страдащите, за устремените, за успелите. За всички, които гласуват за мен и за тези, които не гласуват. За всички американци заедно", коментира Клинтън.

Тя не пропусна ударите срещу опонента си Доналд Тръмп.

"Той иска да направи Америка велика отново. Той може да започне да произвежда неща в Америка отново. На мъж, когото може да ядосаш със стаус в Twitter, не може да повериш ядрените кодове", каза тя.

В опит да направи по-топъл портрет на бившия държавен секретар, дъщеря й Челси представи Хилари като майка и баба.

В речта си Клинтън използва редица исторически препратки, които илюстрират дългия път на Америка до момента, в който за пръв път в историята си номинира жена за президентския пост. 

Клинтън обеща, че като президент ще създаде процедура, по която нелегалните имигранти в Съединените щати да могат да добият статут и, в крайна сметка - гражданство. Тя каза още, че взима идеята на Бърни Сандърс за намаляване на студентските дългове на американците и дори безплатно висше образование.

Кореспондент: Явор Дараков