За кои други животни се отнасят рестрикциите?

Съгласно приетите през 2008 година закони в Швейцария е забранено да се отглежда самотна златна рибка, защото те са "социални" животни, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

По темата

Държани в единачество в бокала, те са извадени извън естествената си среда, тъй като обикновено живеят на цели пасажи. Швейцарските власти считат за жестоко да се отглеждат изолирани, без да имат компанията на себеподобни. 

В страната на шоколада защитени от отглеждане в самота са също морските свинчета и зелените австралийски папагалчета. В Швейцария дори съществуват специални компании, които събират в двойки "овдовели" морски свинчета, чиито партньор се е споминал.

Стопаните на кучета трябва да преминат през специален курс, преди да се сдобият със своя Шаро. Ако ще отглеждате котка вкъщи, тя обезателно трябва да си има другарче. Може да имате котка единак, само ако й гарантирате срещи с други писани и я пускате на двора. В Швейцария няма да ви продадат само едно папагалче, защото е забранено, когато не са двойка, припомня таблоидът.