БСП отбелязва 125-ата годишнина от основаването си

От 110 кандидатурите вече са сведени до три. Това стана ясно по време на събора на БСП, който се провежда на Бузлуджа. На него Българската социалистическа партия отбелязва 125-ата годишнина от основаването си.

"Абсолютно съм убедена, и не само за АБВ, че кандидатурата ще подкрепят и други леви съюзи, патриотични и граждански организации", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя съобщи, че на 9 август отново ще има среща с " Движение 21", а на 12 август с АБВ.

„БСП има три варианта с много силни кандидатури. И фигурите за президент и вицепрезидент ще бъдат предложени от Българската социалистическа партия”, обяви по време на събора на БСП евродепутатът Илияна Йотова. И обеща, че ще има изненади.

По думите й са очевидни проблемите вътре в партия ГЕРБ.

„Очевидни са проблемите в тази много трудна  и ако питате мен, за нищо не ставаща коалиция, която управлява страната в момента. Така че вероятно трябва да се калкулират много неща”, добави Илияна Йотова.

По темата

А съборът започна в 7.15 ч. с туристически поход от паркинга под връх Шипка до "Историческа поляна" на връх Бузлуджа.

От 10.30 ч. в местността Историческа поляна бе открит националният събор на Левицата „Бузлуджа 2016 г.” под наслов „За България, която обичаме” с поднасяне на венци и цветя на барелефа „Основоположници на социалистическото движение”, на Паметника на Хаджи Димитър и на Паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.