Повече от 8000 зрители видяха здрав футбол, но двубоят приключи при равенство

Отборите на „Ботев” и „Локомотив” не успяха да излъчат победител в дербито за Пловдив, което този път се игра на стадион „Лазур“ в Бургас, предаде Gong.bg. Повече от 8000 зрители видяха здрав футбол от двата тима, но в крайна сметка двубоят приключи при равенство 1:1.Освен с поделените точки, първото пловдивско дерби в Първа професионална лига ще се запомни и със спорния изравнителен гол за „Ботев”, който дойде от засада.

По темата

След нулево първо полувреме и двете попадения дойдоха през втората част. Първо Дани Кики даде преднина на „смърфовете“ в 67-ата минута, а в 76-ата Иван Стоянов изравни за „канарчетата“.

На няколко пъти двубоят бе прекъсван заради хвърлени димки и факли към терена, а след изравнителния гол на „Ботев”, фен на „жълто-черните“ нахлу на терена, като органите на реда трябваше да използват сила, за да го спрат. Това доведе и до официално предупреждение от делегата на мача Христо Ботев, че при второ подобно провинение мачът ще бъде прекратен.
Така паритетът в съперничеството между „Ботев” и „Локомотив” се запази непроменен. В 103-те си двубоя до този момент двата тима имат по 37 победи, а днешното равенство бе под номер 29. 

 

Информация: Gong.bg