Книжката на 31-годишния Ангел Радичев е отнемана три пъти

31-годишният Ангел Радичев, който във вторник заплаши със саморазправа автобусен шофьор на магистрала "Тракия", остава в ареста поне до петък. 

Пет часа след изтичане на полицейското му задържане,  Радичев получи обвинение и 72 часова мярка "задържане под стража".

Около 22.00 часа прокуратурата повдигна обвинение за хулиганство на 31-годишния мъж, .

Пред медиите, които изкараха 8 часа пред полицията в Бургас в очакване Ангел Радичев да бъде освободен той не каза нищо в своя защита. Мярката му за неотклонение ще бъде разгледана от съда в петък. 

От прокуратурата обясниха, че се готвят да повдигнат обвинение, но кога ще се случи това не е ясно. Журналисти прекараха повече от 8 часа пред полицията в Бургас, в опит да разговарят със задържания. Малко след 20 часа пред Областната дирекция пристигна и луксозният автомобил,  който вчера задържаният е шофирал.

 

По темата

Радичев обяснил, че изпаднал в състояние на афект и съжалявал за действията си. По информация на NOVA той има над 50 санкционирани нарушения, а книжката му е отнемана три пъти.

24 часа по-късно шофьорът на автобуса Ружди Велиев още мисли за обидите, заплахата и страха на пътниците в автобуса. „Преценката ми беше, че той е достатъчно далече, за да направя изпреварване. След маневрата, когато вече се прибирах в моята лента, той мина от дясната ни страна, застана пред автобуса и започна рязко да спира, след което и аз бях принуден рязко да спирам, заради сигурността на хората”, разказа той.

Ружди е зад волана от 35 години. Ангел- от по-малко, но вече три пъти му е отнемана книжката.  Има над 50 нарушения,  десет от тях за превишена скорост. Най-често карал с 30-40 км/ч над разрешеното в градски условия. Повечето нарушения  на пътя Ангел е направил с мотор.

По темата работиха: Цеца Алексова и Мия Димитрова