Общинският съветник в Плевен Методий Петков остава в ареста

Това е една история за жестокост, облечена във власт. Мъж от Плевен е зверски пребит и унижаван, а обвинен за побоя е общински съветник от ДПС.
 
Даниел Дереков е жестоко пребит, докато ловял риба с приятели в блатото на село Каменец. Ден след инцидента е арестуван Методий Петков – стар познайник на полицията.
 
По темата
До агресията се стигнало, защото общинският съветник решил, че Даниел лови риба в частния му язовир.
 
Методий Петков ще остане за постоянно в ареста, реши днес Апелативният съд във Велико Търново. Въпреки случилото се, обвинението му е единствено за средна телесна повреда по хулигански подбуди.
 
Петков не се яви на съдебното заседание. Общинският съветник се възползва от това си право, но беше упълномощил двама адвокати. Според защитата му няма достатъчно доказателства, че политикът е ограбил, пребил и принудил Даниел Дереков да яде сурова риба, която е уловил от блатото край село Каменец. Според защитниците на Петков друг е извършителят на престъпленията, а той въобще не е бил там. 
 
Петков е избран за съветник на изборите миналата година - човек с богато криминално минало, задържан за побой и рекет, но досега не е осъждан за нищо.
 
От ДПС смятат, че става въпрос за битов инцидент.

„Няма политическа задача, която да е изпълнявал, да набие някой”, заяви пред NOVA депутатът Митхат Метин.  

Повече гледайте във видеото!