Има противоречия в показанията срещу него

Мъжът, разбил с бухалка автобус на градския транспорт в Пловдив - на свобода. Прокуратурата пусна 42-годишният мъж с мотивите, че няма опасност да се укрие и че има противоречия в свидетелските показания.

Минути след като излезе от ареста, Венцислав разказа своята версия за инцидента. По думите му - действал при самозащита.

По темата

„Рейсът караше с 80-90 километра. Залепи се на 4 пръста от бронята ми, след което пуснах аварийни светлини и го спрях да питам какво иска. Той ми каза, че му омръзнало шофьори да карат като баби, след което взе да ме псува и в изблик го оплюх. Исках да си тръгвам, след което шофьорът на автобуса изкара бухалка и каза, че ще ни изтрепе всичките”, обясни 42-годишният Венцислав Вацелов.

Версията на шофьора на автобуса е коренно различна. Вчера пред екипа ни Тодор Гогов разказа, че бил засечен от ВМW. Шофьорът на колата слязъл и го нападнал.

„Агресивен, започна да вика, да псува, използвайки най-различни епитети няма да ви ги цитирам, защото е ужасно. Заплаха за саморазправа. Излез отвънк или отвори, за да вляза да те пречукам, да те пребия”, бе версията на шофьорът на автобуса Тодор Гогов.

Думите му потвърди и кондукторката.

„Изплю се в лицето му, изхрачи се. какво искаш, бе боклук? Какво се ми пресвяткъл, излез, излез от тук. ще те отрепя, ще те изчистя”, разказа кондукторката Галина Чалова.

След като не успял да влезе в рейса, шофьорът на колата изкарал бухалка и с няколко удара разбил вратата на автобуса. Версията на обвиненият за нападател е различна.

По време на екшъна в автобуса имало петима пътници, които се изплашили и веднага поискали да слязат.

Репортер: Илиян Велков