Българският шампион направи 2:2 като гост на „Виктория Пилзен"

„Лудогорец” направи 2:2 като гост на „Виктория Пилзен" в реванша от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Така „Лудогорец” за втора поредна година ще играe сред най-големите клубове в Европа!

Българският шампион пристигна в Чехия с аванс от два гола от първата среща в София и стигна до равенство 2:2 във втората среща, за да се класира с общото 4:2.

Чехите поведоха с бърз гол на Михал Дюриш в 7-мата минута. Словашкият национален нападател бе изпуснат от отбраната на разградчани след ъглов удар и с точен изстрел не даде шансове на Владислав Стоянов, пише БГНЕС. Футболистите на „Лудогорец” попариха надеждите на пълните трибуни на стадион „Досан Арена'' 10 минути по-късно, в 17-ата, когато Върджил Мисиджан бе изведен добре от Джонатан Кафу и прекара топката между краката на Матуш Козачик.

Това увеличи значително задачата на домакините, които вече се нуждаеха от три безответни гола, за да продължат. Те обаче не се предадоха и продължиха да атакуват.

В 58-ата минута мачът бе спрян за кратко за расистки обиди срещу чернокожите футболисти на „Лудогорец”. Малко след това (60-а минута) гол на Марек Бакош бе отменен за засада.

Положението бе спорно, но пък самите играчи на „Виктория" не се жалваха много от съдийското решение. Бранителят на домакините Алеш Матею в 64-ата минута бе изпуснат от Натанаел и даде преднина на своя тим.

В оставащите минути до края отборът на Георги Дерменджиев игра много грамотно и не даде шансове за повече попадения на съперника си. Нещо повече - Кешеру в заключителните секунди изравни резултата при една контраатака на българския тим.

Така „Лудогорец” за втори път след сезон 2014/15 ще участва в груповата фаза на най-престижния европейски турнир.