"Стратегическа грешка ще са опитите на кабинета да подобри отношенията ни с Русия", смята той

Изказванията за коалиция между ГЕРБ и БСП са абсурдни и означава политическа смърт за това, което възприемаме като ляво и дясно. Това заяви в „Здравей, България” депутатът от ПГ на ГЕРБ Методи Андреев.

„Такава коалиция би била безпринципна”, допълни той. 

По темата

„Това, което се случва в ляво, не е изненада. Още от 2014 г. се заговори за отделяне на АБВ от БСП. Проблемът е, че това се повтаря в една ситуация, в която отново се заговори за големи проекти. Лявото е тежко зависимо от чужди интереси, от руските енергийни проекти.

Те се занимават непрекъснато с това кой корпоративен кръг да обладае конкретен проект, как да се разпределят комисионните. Румен Радев е косвена жертва на една стара битка кое корпоративно лоби да овладее бъдещето на несъстоялата се коалиция”, коментира Андреев.

Стратегическа грешка ще са опитите на кабинета да подобри отношенията ни с Русия. Не можем по никакъв начин да залагаме на тях за нашата сигурност. Това е груба политическа грешка и зачеркване на 26 години стремеж към Европа и НАТО. Винаги, когато България е търсила сигурност от Русия, е получавала зависимост. В този смисъл българските политици трябва да четат много добре историята, за да видят примерите за това”, на мнение е депутатът от ГЕРБ.

Тактическа стъпка от страна на Путин и Ердоган е сближаването на Русия и Турция. Подобен съюз винаги е бил опасност за България. Смятам, че трябва да се направи корекция на българската политика спрямо Турция. Добросъседството с всички наши комшии е нещо нормално. Отношенията с Турция трябва да бъдат добри не само заради заплахата от бежанци, а защото тя все още е наш стратегически съюзник в НАТО”, каза още Методи Андреев.