Екипите са спасили 215 души от отломките на сградите

Италианските спасители вадят оцелели деца изпод развалините от земетресението в Италия, което отне живота на над 250 души.

Кадри са запечатали как екипите изваждат бебе от рухнала сграда. 

В спасителните операции са привлечени хиляди полицаи, 1060 пожарникари, 400 военни, а също над 3000 доброволци от областите в Централна Италия, пострадали от труса.

Общо 215 души са били спасени и извадени от отломките на срутените сгради, заяви ръководителят на националната пожарна служба Бруно Фратази, цитиран от БГНЕС.

Осемгодишно момиченце е извадено живо снощи изпод развалините в Пескара дел Тронто, един от трите най-пострадали града от мощното земетресение, разтърсила Централна Италия тази сутрин, предаде БТА.

След здрачаване тази вечер две жени изтичаха на улица, обсипана с развалини, с викове: "Тя е жива!" Спасителите дочули виковете и веднага се притекли на помощ.

 

Унищожителният трус бе с магнитуд 6,2 по Рихтер и на дълбочина от 4 км. Бедствието в провинция Риети на 100 км североизточно от столицата Рим.

Жертвите вече са над 250. 

Междувременно тази сутрин нови два труса от 4,0 и 4,2 по Рихтер удариха централната част на страната, но последствията от тях все още не са известни.