Целта е да се избегнат евентуални инциденти

Незабавно да бъдат укрепени и обезопасени горелите тютюневи складове в Пловдив – това разпореди Окръжната прокуратура в града.

По темата

На 25 август е извършен оглед на мястото, след който Окръжната прокуратура е уведомила Община – Пловдив и Главната дирекция „Инспекторат по опазване на културното наследство” към Министерство на културата. За да се предотврати разрушаването и за да се избегне опасността от инциденти, е разпоредено да се вземат мерки за укрепването на тютюневите складове.

От прокуратурата съобщиха за NOVA, че мерките се налагат, за да се избегнат инциденти с преминаващите хора и автомобили. Районът около сградите ще остане отцепен поне още седмица. Предстои да бъде изготвена най-важната експертиза- пожаро-техническата. Тя трябва да отговори на въпроса как се е запалил последният, четвърти склад.

Припомняме, че в четвъртък съдът в Пловдив остави в ареста бездомника Любомир Данчев, обвинен за палежа на тютюневите складове. Съдът прецени, че той може  да се укрие или да извърши друго престъпление, защото има богато съдебно минало.

Още с влизането си в съда Данчев заяви, че е изкупителна жертва и няма нищо общо с палежа. Той отрече да е забравил запалена цигара в помещението, което е обитавал в сградата.