Вижте коя е красавицата!

Лора Асенова от Бяла Слатина прослави българската красота зад граница. Тя се окичи с короната на „Мис Лято” на „Мъртъл Бийч 2016” преди дни. На конкурса, провел се в градчето в Южна Каролина, нашенката се озовала на една от почивките си, тъй като в момента е в Америка на студентска бригада, съобщи Дарик радио.

„Поканиха ме да участвам и понеже приятелките ми ме подкрепиха, се явих. Конкуренцията беше много сериозна - имаше момичета от различни държави като Словакия, Украйна, Хърватия, Молдова и др. Бяхме 10 участнички, но конкурсът беше много по-различен от стандартните в България“, разказа Лора.

Тя учи информатика в Софийския университет.

„Интересен факт е, че не знаехме кое е журито. То остана скрито за нас, а те непрестанно ни наблюдаваха. Имаше три кръга. След първи журито премахна три от участничките, след втори още четири от кандидатките и за финалния останаха само три момичета. Публиката трябваше да реши коя от трите е победителката - т.е., водещият посочваше всяко едно от момичетата и според възгласите на хората избраха коя да грабне короната. След всеки кръг имаше въпроси, които ни задаваха. Между отделните етапи трябваше да показваме танцувални умения, да контактуваме с присъстващите в клуба и да се запознаваме с тях, за да натрупаме подкрепа", разказва още 22-годишната студентка. 

Информация: Dariknews.bg