Местан не даде отговор дали самият той ще се кандидатира за президент

"Партия ДОСТ ще се регистрира в ЦИК за участие в президентския вот и има готовност да издигне своя кандидатска двойка, а иначе ще подкрепи друга такава с ярък евроатлантически профил", заяви лидерът й Лютви Местан в Кърджали. 

По темата

Той не даде отговор дали самият ще се кандидатира за президент на страната, но депутатът и негов съпартиец Шабанали Ахмед обеща изненада.

Лютви Местан, който пристигна в Кърджали веднага след посещението си в Анкара и Истанбул, подчерта, че за страната ни и за националната ни сигурност добрите отношения със стабилна Турция са от изключително значение.

Зам.-председателят на изселническата организация Садък Йълмаз подчерта, че хората му няма да допуснат нарушения на демокрацията в България. Той настоя парламентът ни да реши проблема с консулската служба в Бурса, където не се справяли с осигуряването на визи за бизнесмените и те чакали с месеци.

"Федерацията Балгьоч ще работи с всички политически субекти, които не разделят и не противопоставят", заяви Йълмаз и припомни, че изселниците са подкрепили Георги Първанов на президентския вот с 56 000 гласа.