Мъжът е признал за 11 убийства

Китайската полиция смята, че е заловила започнал да действа преди 28 години сериен убиец, наречен Джак Изкормвача заради начина, по който разчленил някои от 11-те си жертви, съобщиха държавните медии, цитирани от БГНЕС.

Гао Ченгьон, на 52 години, е задържан в магазина си за хранителни стоки в северозападната провинция Гансу, съобщи в. „Чайна дейли”.

Изданието информира, че мъжът е признал за 11 убийства в Гансу и съседния район Вътрешна Монголия, извършени между 1988 и 2002 година.

По темата

Смята се, че Гао набелязвал млади жени, облечени в червено, и ги проследявал до дома им, за да ги изнасили и убие. Той често им прерязвал гърлото и разчленявал телата. Най-младата жертва е била 8-годишна. Някои от жените са били и изкормени.

„Заподозреният е сексуално извратен и мрази жените”, посочва полицията през 2004 година, когато за пръв път свръзва убийствата и предлага награда от 200 000 юана (30 000 долара) за информация, която да улесни залавянето на престъпника.

В полицейския профил на убиеца се казва също, че той е затворен, живее изолирано, но е много търпелив.

Гао е идентифициран след като негов роднина е поставен под домашен арест в Байлин по подозрения за дребно престъпление и са му взети проби за изследване. Те разкриват връзката му с убиеца.

Засега не е ясно защо убийствата, приписвани на Гао, спират през 2002 година.