Това сочи проучване на британска неправителствена организация

Деца на едва 3-годишна възраст развиват комплекси от външния си вид, сочат резултатите от доклад на британска неправителствена организация, цитиран от БГНЕС.

По темата

Близо една трета от персонала в детските градини и училищата във Великобритания споделя, че са чували деца да определят себе си като „дебели“ или „грозни“.

Около 25 на сто от участниците в допитването казали, че малчугани на възраст 3-5 години са „недоволни от своя външен вид или тяло“. Техният брой се увеличава почти двойно в периода от 6 до 10 години.

Служителите в училища и детски градини на Острова споделят още, че момичетата се интересуват от външния си вид повече от момчетата.

Според експерти от Професионалната асоциация за детска и ранна грижа за недоволството от външния вид вероятно спомагат телевизията, илюстрациите в детските книжки и анимационните филмчета.

Имало и 4-годишни деца, които вече знаели какво трябва да правят, за да отслабнат.

Специалистите предупреждават родителите да внимават за това как говорят за начина, по който изглеждат децата им, защото малките се влияят най-много от думите именно на майката и таткото.