Управникът на Ново село вижда политически мотив в безпрецедентното си наказание

Срещу мен има политическа атака, защото съм против изграждането на сметище”. Така кметът на пловдивското Ново село Тодор Атанасов обясни пред камерата на „Здравей, България” орязването на заплатата му с цели 700 лева. Сега управникът вече ще получава минималното възнаграждение от 420 лева.

По темата

Общинските съветници, които са взели решението за финансовото наказание, са категорични, че то е заради системно неявяване на работа. Според получен в общината сигнал Атанасов работел за съселяните си от личния си джип, а не от кабинета си.

Нападат ме и защото не подкрепих кмета на общината на изборите”, каза още Атанасов пред свои поддръжници, събрали се на протест в негова защита в четвъртък сутрин.

Кметът на Стамболийски Георги Мараджийски отрече всички обвинения на Атанасов. И поясни, че общината изобщо не е взимала решение за разполагане на сметище в Ново село. Имало идея за изграждане само на компостираща инсталация.

Мараджийски обвини управникът на Ново село и в „диктатура”, която траела вече цели 32 години.

Атанасов ще обжалва наказанието си в съда, а общинският градоначалник поставя видеокамери в пет села, за да следи кога кметовете им отиват на работа и в колко часа си тръгват.