Роман Логвиненко е обещал 200 000 евро за тримата съучастници

Прокуратурата официално обвини Роман Логвиненко за покушението срещу Алексей Петров.

На 20 октомври миналата година в района между „Хладилника" и Околовръстен път в София с гранатомет бе стреляно по автомобил, с който се придвижва Петров. 

По темата

Обвинителният акт сочи Роман Логвиненко за подбудител и организатор със съучастници Артьом Темпински и Максим Чорний като извършители, а Йевен Балков е квалифициран като помагач.

Според прокуратурата подготовката на покушението е продължила от пролетта на 2014 година.

Логвиненко е организирал убийството на Петров, като е обещал материална облага за тримата - 200 000 евро. Освен това е улеснил извършването на престъплението, като е набавил два гранатомета, давал е съвети и е организирал следенето на Петров. Обвиняемият е набавил и автомобилите за извършване на престъплението.

В хода на разследването са извършени два огледа - на местопроизшествието и на домашния адрес на Петров. Иззети са множество веществени доказателства. Назначени са експертизи - комплексна автотехническа, оценителна, балистична и ДНК експертизи.

Роман Логвиненко е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора в София. Очаква се Софийският градски съд да насрочи първото заседание по делото.