Той се срещна с премиерите на Унгария и на Сърбия

Единна позиция за нова европейска политика за мигрантите. Това обсъждаха на работна вечеря премиерите на България, Унгария и Сърбия в Бургас. 

Бойко Борисов, Виктор Орбан и Александър Вучич са на мнение, че държавите в Европа трябва заедно да намерят изход от бежанския проблем, за да се намери изход, който да отговаря на очакванията на европейците. 

Утре унгарският премиер ще разгледа оградата, която е издигната по границата ни с Турция. Унгария вече строи втора ограда по своите граници.

"Страната ни ще приеме подкрепа за опазване на границата", заяви Борисов. 

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА ВИЖТЕ ТУК

По темата

По време на срещата българският премиер подчерта, че без съвместните усилия на всички държави в ЕС няма да се намери общо и устойчиво решение на проблема. Той акцентира необходимостта от това ЕС да действа като едно цяло и призова за търсене на общо европейско решение за справяне с мигрантския поток.

Борисов запозна двамата премиери с предприетите от страната ни действия за гарантиране на сигурността и спокойствието по границите.

"Трябва да търсим единна позиция за една нова миграционна политика с дългосрочна перспектива, както и адекватни мерки за собствената ни защита. Ние издигаме защитни съоръжения, за да имаме въобще някакъв шанс да опазваме европейската граница, за която сме отговорни ”, посочи Борисов.

Снимки: Министерски съвет