Кандидатпрезидентският колорит допълни двойката Митьо Пищова и Радо Шишарката

Ударно записване на кандидати за президент! В първия ден за регистрация на претендентите за „Дондуков” 2 в Централната избирателна комисия документи подаде пъстър букет от желаещи.

Разнообразно беше присъствието днес пред ЦИК. От политически сили, които регистрираха инициативни комитети, които да издигнат своите кандидати за президент, до самите кандидати, които вече могат да се регистрират за изборите. Кой какво регистрира?

Един известен актьор - Стефан Данаилов - ще води един известен генерал - Румен Радев - към политиката. А след създаването на инициативния комитет, всеки от тях  преведе изборите на своя си език.

„Един летец военен, с всяко едно излитане винаги залага своя живот и своето собствено благополучието за другите. Ето такъв съм бил. И не съм бил просто генерал, а съм бил лидер”, казва ген. Румен Радев, кандидат за президент.

По темата

„Сега мога ли да си позволя една шега. В българския и световния театър царят никога не се играе сам. Царят го играят другите, другите са тези, които казват царя идва, царя, царя”, обясни Стефан Данаилов, председател на Инициативния комитет.

В Инициативния комитет на Румен Радев влезе изобилие от професори. Плюс журналистът Елена Йончева. А след официалното представяне дойде време и за официално регистриране.

„Ние ще победим на изборите. Отговорността е моя”, категорична бе Корнелия Нинова, председател на БСП.

„Скъпи мои приятели, чичо ви Ламбо е оптимист. И този път ще ги победим”, добавя Стефан Данаилов.

КОЙ ВНЕСЕ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ В ЦИК ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Оптимист е и бизнесменът от Варна Веселин Марешки. Той съчета записването си в ЦИК с първа копка на търговски обект в София.

„Това няма нищо общо с изборите”, категоричен бе Веселин Марешки, кандидат за президент.

Бизнесменът веднъж се отказа от изборната надпревара, после пак се включи в нея. И не скри, че разчита на благодарни клиенти за гласове.

„Ядосах се, защото ни вменяват две неща - че сме мекотели и безгръбначни. И второ, че сме неблагодарни. Вече не ми харесва този цирк”, каза още Веселин Марешки.

Цирк, купон или предизборна амбиция - шоу тандемът на Митьо Пищова и Радо Шишарката е решен да съчетава и трите. 

„И селата са моите. Там ще има кебапчета, музика... той ще пее”, зарича се Димитър Маринов-Пищова, кандидат за президент.

Двойката си е поставила задача да вземе 6% на вота. Но, както стана ясно, не на всяка цена.

„Както се казва животът ни е попфолк и простотия. Като едни малки мравчици сме, които не могат да променят нищо. Затова решихме да си направим една шега с всички управляващи”, казва Георги Георгиев, председател на партия Българско национално обединение.

До края на деня в ЦИК се регистрира и коалицията зад Татяна Дончева и Минчо Спасов.