Гледайте екшънa "Карате кид” тази вечер от 20.00 ч. по NOVA

Джеки Чан посвещава Джейдън Смит в тайните на кунгфу в екшън филма "Карате кид” тази вечер от 20.00 ч. по NOVA. Лентата е римейк на култовия филм от 1984 година, номиниран за „Оскар”.  25 години по-късно Уил Смит в ролята на продуцент  и режисьорът Харълд Зуорт решават да направят нова версия на класиката. "Тинейджърите, които участваха в оригиналния „Карате кид” сега са зрели хора и вече родители. Искахме да им припомним за любимия им филм от едно време и да направим съвременен вариант, който да се хареса и на техните деца.”, спомнят си от техния екип. Една от причините Уил Смит да се ангажира с проекта е любовта на сина му Джейдън към оригинала. По-късно двамата със Зуорт решават да поверят на момчето и главната роля във филма, която в оригиналната версия се изпълнява от Ралф Мачио. По-труден се оказва избора на неговия учител по бойни изкуства. Уил Смит е категоричен, че изпълнителят трябва да е харизматичен и истинска икона, затова решават да поверят ролята на Джеки Чан и не грешат.

"Карате кид” проследява историята на самотна майка и младия й син - Дре Паркър (Джейдън Смит), които са принудени да се преместят в Китай. В новото си училище 12-годишното момче се превръща в аутсайдер. Самотен и отчаян в чуждата страна, Дре се запознава с господин Хан (Джеки Чан), отговарящ за поддръжката в сградата, който се оказва кунгфу майстор. Той започва тайно да тренира момчето на древното изкуство и да го подготвя за националния турнир. Постепенно момчето разбира, че в кунгфу не става дума само за бойни умения, а преди всичко това е наука на зрелостта и спокойствието.

Не пропускайте странстването на Джеки Чан и Джейдън Смит в света на бойните изкуства в екшънa "Карате кид” тази вечер от 20.00 ч. по NOVA.