Историята на 11-годишно момче, прекарало детството си в институции заради кражбата на едно списание, слага начало на кампанията "Осъдено детство. Справедливост за всяко дете" на NOVA и УНИЦЕФ България

Водещите Мирослава Иванова и Деян Веселинов ще събудят зрителите с най-важните теми тази събота и неделя в "Събуди се" от 7.55 до 11.00 ч. по NOVA. Времето за избори настъпи и в студиото на тази тема ще говори кандидат-президентът на БСП генерал Румен Радев. Кой ще е петият президент на България? Зрителите ще видят на кого залагат Емил Кошлуков и Любен Дилов-син в деня, в който става ясен кандидатът на ГЕРБ за "Дондуков" 2. 

Бившият вокалист на група "Хиподил" Светльо Витков с втора кандидатура за президент. В "Карай направо" той споделя с Диана Найденова как ще накара младите хора да останат в България. 

Как реагира държавата, когато деца прекрачват закона и какво трябва да се промени? Отговорите ще даде правосъдният министър Екатерина Захариева. 

По темата

Ще има ли справедливост за децата в конфликт със закона? Отговорите търсят NOVA и УНИЦЕФ България в обща кампанията "Осъдено детство. Справедливост за всяко дете" с поредица репортажи, разкриващи по етичен и щадящ начин съдбите на деца в конфликт със закона. Първата история тази събота в "Събуди се" разказва за 11-годишно момче, което прекарва детството си в институции заради кражбата на едно списание.

Дъщерята на Стоянка Мутафова – Муки, разказва в "Говори с Ива" какво е да живееш в сянката на известната си майка. Жени Калканджиева застава ексклузивно пред Мариян Станков-Мон Дьо с разказ за най-тежката загуба в живота си и чувството между ада и рая. 

Не пропускайте "Събуди се" в събота и неделя от 7.55 до 11.00 ч. по NOVA.