Между 40 000 и 60 000 лева незаконно изкарва един граничен полицай, съобщи Тихомир Безлов

„Акцията на „Капитан Андреево” беше малко показна. През седмицата станаха няколко провала и трябваше да се замажат гафовете на МВР, както и да се изчисти имиджа”, заяви в предаването „Събуди се” Емил Димитров - Ревизоро, депутат от Патриотичния фронт по повод задържаните гранични полицаи.  

По темата

Според него е смешно да пратиш 120 човека, които да задържат 14 човека, петима от които дори ги няма. „През седмицата имаше обучение на МВР в Пловдив за борба с тероризма. Малко по-късно се разбра, че докато сме се обучавали в тероризъм сме го закъсали с битовата престъпност – 200 000 лева в Плевен ги откраднаха”, аргументира се Ревизоро.

„Съгласен съм, че когато и да идеш на границата ще намериш достатъчно основание за акция. Големият проблем е, че много трудно се доказва организирана престъпна група”, заяви от своя страна Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

По думите му голямата тема обаче са бежанците. „До юли хората минаваха и заминаваха към Западна Европа. В момента, в който Унгария прие новия си закон, хората започнаха да засядат  в България. Бежанските лагери са запълнени и нямат капацитет да приемат повече. Ако това темпо продължи, те ще се разпределят по градовете и това ще доведе до големи инцидент”, смята Безлов.

На въпрос колко пари нелегално изкарва един граничар той отговори, че се смята, че средно той изкарва между 40 000 и 60 000 лева. „А годишният му доход е около 10 000 лева. За две години той ще изработи парите, които ще направи по време на цялата си служба”, заяви експертът.

Депутатът Емил Димитров пък е на мнение, че лагерите за бежанци трябва да са затворени и по никакъв начин да не се допуска тези хора да влизат в градовете.

Целия разговор гледайте във видеото.