Хората ми вярват, заяви още той

„Много се чете научна фантастика. Видяхте ли какви прогнози се дават за несъществуващия кандидат на ГЕРБ? Това е абсурдно и смешно. Някой, който не съществува, да печели. Не вярвам на социологически агенции”, заяви в предаването „Събуди се” кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев относно прогнозите на една социологическа агенция, която тази седмица го сложи на трето място по доверие сред левите кандидати за президент с 25%. Други агенции пък го сочат за фаворит и сигурен участник в балотажа.

По темата

Той допълни, че хората виждат в него нетипичния политик, човек с друга ценностна система, тъй като не се е вкоренил в статуквото. „Вярват в мен”, заяви Радев и добави, че се е клел да служа на България още в началото на професионалната си кариера. „А президентът се кълне, когато бъде избран на поста”.

Според него хората искат да се доверят на някого, който не ги е лъгал. „Идват много хора, които ми казват, че никога не са подкрепяли БСП, но ще гласуват за мен”, заяви генералът.

Той не се нае да прогнозира какъв процент ще спечели на изборите. „Целта е втори тур на изборите. С какви проценти, ще кажат социолозите”.

„Които и да назначи Борисов, той ще бъде негов аватар, ще изпълнява точно неговите нареждания”, коментира Радев. По думите му ГЕРБ е една добре смазана машина за избори.

Ще бъда президент на всички, и ще се боря за обединението на нацията ни", обяви още ген. Радев.

Относно кандидатурата на Пламен Орешарски той заяви, че всеки има право да се кандидатира и му пожела успех. "Не изключвам нищо - задкулисни игри и т.н. Не мога да отговарям за неговите мотиви", отсече кандидатът за президент на БСП.

Ген. Радев заяви още, че е крайно време да имаме първа дама. "Няма значение къде живея, а как гледам на живота", допълни той.

Целия разговор може да гледате във видеото.