Апартаментите са вече шест в цялата страна

Предполагали ли сте някога, че с жълтите стотинки, които често оставяме в магазина, бихме могли да осигурим покрив за младежи без дом? Над 500 търговски обекта са застанали зад тази идея и с нашите жълти стотинки и техни собствени средства купуват временни жилища за младежи, туко що напуснали домовете. Специалните кутии на кампанията "Жълти стотинки" ще откриете след 9 октомври на касите на търговските обекти, които са част от инициативата.

По темата

Надя и Гануш са брат и сестра. Брат и сестра, които се познават от една година. Запознали се когато попаднали в "Дом Възможност". Мястото, което осигуря покрив на деца от домове, когато престанат да бъдат деца.

След като майката на Надя и Гануш починала, те и останалите им 11 братя и сестри били разпратени по домове за деца, лишени от родителска грижа. Баща им не можел да ги гледа.

От три години каузата е тази - закупуване на жилища, където младежи като Надя и Гануш се учат как сами да управляват живота си. Апартаментите "Дом Възможност" са вече шест в цялата страна.

Скоро сами ще заживеят и Надя, и Гануш. Но не на улицата. А в собствен дом. Благодарение на "Дом Възможност" и една навреме подадена ръка.

Освен с жълти стотинки в магазина, може да подпомогнете инициативата и с SMS с текст DMS DOM на номер 17 777.

Целия репортаж гледайте във видеото.