24 часа след катастрофата водачът вече е на свобода

Шофьор прегази дете и избяга! Това стана в петък вечерта на изхода на Ловеч за Троян. 24 часа след катастрофата водачът вече е на свобода.

Шофьорът е 26-годишният Георги Георгиев от село Слатина, а жертвата е 13-годишният Тони Иванов от Хлевене. Тони се е прибирал пеш от Ловеч.

При удара лекият автомобил изхвърля детето зад мантинелата. Шофьорът бяга от местопроизшествието и изоставя автомобила.

По темата

„Впоследствие е намерен на пътя за село Горан. И от тези мероприятия е установено, че това е извършителят на произшествието”, обясни Николай Недялков – началник на Пътна полиция – Ловеч.

Починалото момче е отглеждано в село Хлевене само от баща си. Според него 13-годишният му син често се е прибирал по този път пеш, както и във фаталната вечер на 30 септември.

„Изглежда автобусът не ги е изчакал. Той е такова момче - може да отиде оттук до Ловеч без инциденти”, разказва бащата Емил Иванов.

Бащата на загиналото дете призна, че социалните са водили дела срещу него за отнемане на децата заради лошите условия, при които са отглеждани. Роднините на 26-годишният Георги Георгиев, който бе задържан за 24 часа, научиха тази сутрин за инцидента. Въпреки че бе пуснат от ареста, водачът не се появи в родното си село Слатина.

„Учуден съм, караше нормално. Няма глоби, няма нищо”, заявява Светломир Георгиев,  баща на водача.

Досъдебното производство ще изяснява подробностите около удара, при който загина дете.

И според властите водачът е с чисто минало. Тепърва предстоят експертизи на автомобила, който е запечатан на паркинг на КАТ-Ловеч.