Какво ще е времето през октомври и ще има ли циганско лято?

Рязко понижение на температурите още в понеделник. За това предупреждават синоптиците.

Неделният ден ще бъде предимно слънчев, но постепенно от запад облаците ще започнат да се увеличават. Около обяд ще се появи слаб вятър от югоизток.

По темата

След хладното утро, през деня пак ще е с летни температури между 25° и 30°. Приятно ще е времето на морето. Сутринта ще има малко повече облаци, но после слънцето ще е щедро. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 27°. Температурата на морската вода е 19°-21°.

Няма да сбъркате, ако решите да си направите разходка в планината. През по-голямата част от деня ще е предимно слънчево. Постепенно облачността ще започне да се увеличава, но валежи не се очакват. Ще духа слаб югозападен, по върховете до умерен западен вятър. Ще остане топло.

В първия работен ден ще се заоблачи, а на места и ще превали. Температурите слабо ще се понижат, но все още ще са сравнително високи.

Във вторник и сряда от северозапад ще прониква студен въздух и бързо ще захладнее; времето ще е ветровито, предимно облачно, с валежи. В сряда по високите части на планините се очаква да завали и сняг.

В четвъртък вятърът  чувствително ще отслабне, а след обяд ще се ориентира от югоизток. Валежите ще спрат. В петък на запад слънцето често ще се показа, а на изток ще е по-облачно, но няма да вали и ще бъде по-топло.

Като цяло синоптиците очакват зимата да е по-студена от миналогодишната.