Цачева е Плевнелиев номер 2, коментира ръководството на БСП

По темата

Първи политически реакции след обявяването на номинацията на ГЕРБ за президент.

„Това е началото на края за ГЕРБ”, заяви пред NOVA лидерът на БСП Корнелия Нинова. "Това е продължение на сегашната линия в президентската институция. Послушни хора, които ще изпълняват само една воля „Това е г-н Плевнелиев номер 2, но в рокля – послушни хора, които ще изпълняват волята на премиера”, коментира Нинова. По думите й Борисов ясно е дал да се разбере, че ако бъде избрана тази двойка, да не си и помисля да прави различна политика от тази на премиера и външния министър. „Тоест – ще слушат”, категорична бе тя.

Според Нинова е „обидно да си избираш президент по метода на изключване”.„От думите на премиера става ясно, че по метода на изключването, Цачева е най-малко нужната му”, каза също Корнелия Нинова

„Томислав Дончев има качества и му е необходим в Министерския съвет, кметовете имат качества и са му необходими, най-малко необходим и ненужен се оказва г-жа Цачева”, заяви Корнелия.

„Все по-ясна ми се вижда победата на ген. Радев и Илияна Йотова”, заяви още Нинова. „Нашата кампания ще бъде позитивна и ще предлагаме алтернативата”, каза още лидерът на БСП.