Сред тези кандидатури той не вижда своя кандидат за държавен глава

„Политическата есен е убийствено скучна. На хората се внушава, че институцията президент не е важна, но не е така. Той може да бъде нашия омбудсман в политиката. Той може да бъде нашето вярно овчарско куче, което ние пускаме в кошарата, за да види какво правят вълците”, каза в предаването „Комбина” Милен Цветков.

По темата

Според него досега не сме имали такъв човек. „Имали сме смешни президенти, такива, които са говорили нелепи неща”, допълни той.

„В началото подценявах Цецка Цачева. Но когато тя застана една сутрин пред мен в студиото бях впечатлен”, каза водещият. Той добави, че накъдето и да погледнем – на дясно, на ляво, има палячовци.

Според него, ако Цачева е била представена по-рано на хората, те са цели да я забравят до изборите. „А сега всеки влизат да проверят коя е тя”, каза водещият.

Той сподели, че хората, а не институциите променят дадена държава. „Най-големият гаф е на хората. Тях не ги интересува”, смята той.

„Бойко Борисов концентрира властта в ръцете си. Ако бяхме демократична държава той отдавна нямаше да е премиер заради гафовете, които направи”, допълни Цветков.

Водещият сподели, че мисли да влезе в политиката, но още е млад.

„Сред тези лица не виждам своя кандидат за президент”, категоричен беше той.

Попитан важни ли са тези избори Цветков отговори, че са важни и тази институция не е обезличена.

Относно оттеглянето на подкрепата от Ирина Бокова за шеф на ООН и издигането на Кристалина Георгиева за поста водещият отговори, че според него нито една от двете няма да бъде избрана за поста.

Целия разговор гледайте във видеото.