Пламен Орешарски е най-омразният за ГЕРБ, коментира премиерът

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ако ГЕРБ загубят на президентските избори, на първи тур, правителството му ще подаде оставка. "Казал съм, че на първи тур ако ГЕРБ загуби тези избори, още вечерта подаваме оставка. Вотът е първият тур и ако загубим вечерта ще получите моята оставка и оставката на цялото правителство", заяви Борисов. 

По темата

"Генерал Румен Радев ми е козирувал, нашият опонент е Илияна Йотова – тя е БСП. Кандидатурата на Орешарски е пряка атака срещу нас. Пламен Орешарски е най-омразният за ГЕРБ човек с щетите, които нанесе на държавата с неговото управление. Надали има здравомислещ човек, който си мисли, че Орешарски може да спечели тези избори", каза още премиерът и лидер на ГЕРБ.

„Съжалявам, че БСП нямат кандидат, защото да издигнеш непартиен член, не от твоята партия, да го вземеш от първия гарнизон, който срещнеш, самото защото е честен и почтен. Това означава, че в БСП няма честен и почтен. В ГЕРБ си имаме много почтени хора и си избираме от тях”, заяви министър-председателят.

„За всяко състезание избираме най-подготвените. В сферата на президентството Цецка Цачева и Пламен Манушев са най-подходящите, убеден съм. Другите ни са по-рейтингови, но не са толкова подготвени за този пост”, поясни той. 

"Грешката на Росен Плевнелиев е, че до голяма степен влоши отношенията ни с Русия, но мисля, че с добронамереността, която имаме аз, Владимир Путин и Дмитрий Медведев успяхме да регулираме нещата и новият президент ще влезе в една спокойна обстановка с всички важни играчи", каза още Борисов. 

Премиерът коментира и горещата тема от последните дни с оттеглената правителствена подкрепа за Ирина Бокова за поста генерален секретар на ООН и за издигнатата кандидатура на еврокомисаря Кристалина Георгиева. "Накрая руснаците и американците трябва да седнат и да се разберат кой е", каза Борисов.